A régi Apple Pencil nem jó az új iPad Próhoz

Vágólapra másolva!
Az új iPad Pro tabletek nagyon drágák, és kizárólag a szintén drágább új Apple Pencilt támogatják.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple extrém magas vételárait lassan megszokhatták a márka rajongói, a jelek szerint a cupertinói vállalat nem áll meg, és még tovább emeli az árait.

A harmadik-generációs iPad Pro táblagépek 309 990 és 379 990 forinttól vihetőek, sajnos elég karcsú tárhellyel. Aki komolyabb megoldást szeretne, annak még többet kell fizetnie. Az 1 TB-os csúcsmodell 638 990 forintba kerül. Aki komplett csomagot szeretne, annak külön kell megvennie a jackcsatlakozós adaptert, az USB-C – Lightning kábelt, a Smart Keyboard Foliót, sőt, új Apple Pencilre is szükség lesz. A régit ugyanis nem támogatják az új tabletek.

Forrás: Apple

Ez persze nem meglepő, hiszen a régi Lightning portba dugva töltött, az új mágnesesen rögzül, vezeték nélkül tölt, és a tabletek eleve USB-C portra váltottak.

Aki frissíteni akar, annak igen komoly összeget kell befektetnie. A legteljesebb iPad-élmény már 800 000 forint körüli összegre rúg. A régi Apple Pencil pedig mehet a fiókba.

Természetesen az új Apple Pencil tanult friss trükköket: matt bevonata miatt könnyebb megfogni, az egyik lapos oldala miatt nem gurul el, sőt, mágnesesen rögzül a tablethez, és tölt is. A dupla érintéssel az eszközök között lehet váltani az appokon belül. Az extra tudásnak felára is van, az új Apple Pencil még drágább: 45 990 forintba kerül.