[Frissítve] Titkos kalandjáték a Google-keresőben

Ez  a 7 cég már nem kér a dolgozóitól diplomát – galéria - Google
1, Google: a cégnél jelenleg termékmenedzsert, szoftverfejlesztőt és termékmarketing-vezetőt keresnek, és ezekhez egyáltalán nem feltétel a felsőfokú végzettség.
Vágólapra másolva!
Másfél órát is igénybe vehet a végigjátszása.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Google nagyrészt egy tipikus nagyvállalattá vált, ám ettől függetlenül időnként nem tudja megakadályozni, hogy kitörjön a geek a munkatársaiból. A Reddit egyik szemfüles felhasználója a napokban észrevette, hogy valamikor a közelmúltban egy szöveges kalandjáték került a keresőmotorba.

Forrás: AFP/Imaginechina/Da qing

Sajnos minden igyekezetünk ellenére személyesen nem sikerült kipróbálnunk a játékot, azonban többen is megerősítették a létezését. Elméletileg úgy kell elindítani, hogy a google.com domainen bejövő webhelyen rá kell keresni a „text adventure” szövegre, majd a CTRL + SHIFT + I kombinációval elő kell hozni a böngésző fejlesztői eszközeit. A konzolfülre való átváltás után már csak igennel kell válaszolni a „Would you like to play a game?” kérdésre.

A böngésző fejlesztői konzoljában játszható a Google szöveges kalandjátéka Forrás: ggsgamer

Sejthetően egy aránylag egyszerű játékról van szó: meg kell keresni benne a Google névből eltűnt betűket. A játéktérben való navigáláshoz az észak, kelet, dél és nyugat kifejezéseket kell használni, ezen túlmenően csak a tárgyfelvétel és a leltár utasításokat ismeri.

Állítólag olyan másfél óra alatt játszható végig, és egy bennfentes szerint az alaprajzát valószínűleg a Google főhadiszállása melletti egyik épületegyütteséről mintázta a készítője.

Frissítés: a magyar nyelvű Google-ben továbbra sem érhető el a játék, azonban a Google kijelzési nyelvét angolra átállítva már játszható. Ehhez

  • hozzuk be a google.com webhelyet,
  • kattintsunk a kijelző jobb alsó sarkában a Beállítások → Keresési beállítások feliratra,
  • majd a Nyelvek részben állítsuk át English-re a Google-termékek kijelzési nyelvét,
  • végül pedig a kék Mentés gombbal alkalmazzuk a módosítást.

Innentől kezdve már elérhető lesz a játék. Utána a fenti módon visszaállíthatjuk magyarra a kijelzési nyelvet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!