Jön a chatelés a facebookos csoportokba

facebook csoport chat
Hamarosan chatszobákban beszélgethetnek majd a facebookos csoportok tagjai
Vágólapra másolva!
Tematikus csevegőszobákat indíthatnak a tagok.
Vágólapra másolva!

Mindenképp hasznos, és ideális esetben közösségépítésre alkalmas funkciót kapnak a facebookos csoportok. A közösségi hálózat szép lassan már megkezdte a csevegési funkció elérhetővé tételét, de szerencsére nem úgy működik a megoldás, hogy a csoportok tagjainak egyetlen (azonnal káoszba fulladó) chatbe kell irkálniuk.

Chatszobákban beszélgethetnek majd a facebookos csoportok tagjai Forrás: Facebook

Helyette az történik, hogy aki szeretne chatelni valamilyen okból egy csoportban, annak egy chatszobát kell indítania. A szobákban lévő üzeneteket szabadon böngészhetik a csoportok tagjai, de legfeljebb 250-en csatlakozhatnak a szobákhoz. Ezt a limitációt azért találta ki a Facebook, hogy lehetőség szerint nagyon specifikus témákról szóljanak a szobák.

A csoportok tagjai természetesen csak az olyan chatszobák új üzeneteiről kapnak értesítést, amelyekhez csatlakoztak; a Facebook nem kívánja az őrületbe kergetni őket napi ötezer értesítéssel.

Sejthetően a csoportok tulajdonosai képesek törölni a nekik nem tetsző szobákat, de éppen azt is beállíthatják, hogy csak ők hozhassanak létre új chatszobákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!