A TSMC gyárthatja az Apple A13 chipet

Vágólapra másolva!
A 2019-es iPhone-okba kerülő rendszerchipeket kizárólag a TSMC gyártja majd jövőre.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a TSMC megelőzte a Samsungot, és 2019-ben kizárólag ez a vállalat gyárthatja a 2019-es iPhone készülékekbe kerülő Apple A13 lapkát.

Bár az iPhone XS és az iPhone XS Max még alig jelentek meg a piacon, az iPhone XR pedig nem is kapható, az Apple máris döntött az A13 chipek gyártásáról.

A TSMC ezzel tovább szilárdíthatja az amúgy is igen előnyös piaci helyzetét, elvégre az elmúlt években kizárólagosan gyárthatta az Apple A12, A11 és A10 rendszerchipeket. Az A9-nél a Samsunggal osztozott a megrendeléseken, azelőtt pedig csak a Samsung gyártott Apple chipet.

Forrás: Engadget

A TSMC várhatóan a jövőben is megszerzi ügyfélként az AMD-t, a Huaweit, a MediaTeket, az NVIDIA-t és még a Qualcommot is. A TSMC 7 nm-es gyártástechnológia ugyanis fejlettebb, mint a Samsung következő-generációs gyártósora.

Iparági források szerint a Qualcomm megrendeléseiből a Samsungnak is jutott. A Snapdragon 845, 835, 821 és 820 chipeket a Samsung gyártotta, azonban a jövő évi Snapdragon 8150 két architektúrára építhet.

A félvezető-gyártók piacán a TSMC az 56 százalékos piaci részesedését jövőre 60 százalékra emelheti.