[Frissítve] Kiszivárgott a 2018-as Nokia 6

nokia 8 2018 android okostelefon
Nokia 8 (2016)
Vágólapra másolva!
Nem érdemes bosszankodniuk azoknak, akik mostanában vették meg az elődjét.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő hetekben a Nokia elkezdheti bemutatni az idei okostelefonjait, a készülékek közül a 2018-as évjáratú Nokia 6 válhat az elsők között elérhetővé. A tavalyi modellt még februárban jelentette be a HMD Global, a Mobile World Congress mobilos konferencián.

Nokia 8 (2016) Forrás: Nokia

Egy kínai kereskedő jóvoltából most egy az egyben kiszivárgott a Nokia 6 (2018), a specifikációk mellett még a sajtófotókat is simán kirakta az internetre a Suning.

A tavaly piacra dobott Nokia 6-ot nemrég megvásároltaknak szerencsére nincs különösebben miért bosszankodniuk, az idei készülék nem sokban különbözik a telefonjuktól: a kijelzője maradt 5,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, a kamerái pedig 8 / 16 megapixelesek.

Viszont az új modell jobb minőségű hangot rögzíthet a hátlapi kamera használatakor, támogatja az OZO Audio rendszert.

A talán legfontosabb fejlesztés, hogy az idei készülékben Qualcomm Snapdragon 430 helyett már Snapdragon 630 lapkakészlet dolgozik, ami nagyobb teljesítményű, bár ez jó eséllyel csak játékok futtatásakor igazán szembetűnő. A 2018-as modell elvileg csak 4 GB memóriával kerül piacra (az előzőből volt 3 és 4 gigás modell is), a bővíthető háttértára modelltől függően 32 GB vagy 64 GB lehet.

Az Android 7.1 rendszerrel előtelepített, de Oreóra frissülő okostelefon 32 GB-os változata 1499 jüanba, míg a 64 GB-os változata 1699 jüanba kerül majd; nettó 59 és 67 ezer forintokról van szó.

Frissítés: a szivárogtatás hatására a Nokia hivatalosan is bejelentette a készüléket. A hírben eredetileg írt információk közül annyi volt pontatlan, hogy a telefon Android 8.0 helyett még Android 7.1-gyel kerül piacra, de természetesen frissítésként elérhetővé válik majd rá az újabb rendszer. A kínai piacon január 10-én válik elérhetővé, a nemzetközi forgalmazása később indulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!