Két érintőkijelző került a Debussy fejhallgatójába

debussy nathaniel fejhallgató
Debussy Nathaniel
Vágólapra másolva!
Minimum 500, de akár 5000 dollárba is kerülhet a termék.
Vágólapra másolva!

Újabb startup törne be az abszolút prémium hangtermékek piacára, a francia Debussy startup a CES-en leplezte le az első... „okos zenehallgató objektumát". A füleket körülölelő kialakítású fejhallgató különlegessége, hogy mindkét hangszórós részének külső felén található egy-egy kerek érintőkijelző. A villantós elképzelésnek van gyakorlati haszna, a kijelzők segítségével vezérelhető a zenelejátszás és a hangerő.

Debussy Nathaniel Forrás: Debussy

További érdekesség, hogy a Debussy mérnökei valójában egy komplett okostelefonra való hardvert besuvasztottak a fejhallgatóba, így Bluetooth, Wi-Fi, és 4G mobilnetes adatkapcsolatra is képes. Ezek segítségével zenék másolhatóak a 32 gigabájtos beépített háttértárára, zenék streamelhetőek rá a helyi eszközökről. A beépített mikrofonjának köszönhetően headsetként is használható, az akkus üzemideje olyan 20 óra.

A jelenlegi tervek szerint három modell lesz a fejhallgatóból, ezek elvileg csak a külcsín tekintetében térnek majd el. Az „olcsó" Prelude alapmodell 500 dollárba kerülhet, a jobban felpimpelt Claire de Lune már 1500 dollárral vetheti vissza a vásárlókat, míg az aranybevonatos és bársonypántos Nathaniel modellért 5000 dollárt szeretne kérni a cég.

Ilyen sorrendben nettó 129 ezer, 386 ezer, és 1,29 millió forintokról van szó.

Egyelőre nem világos, hogy a termékek valaha tömeggyártásba kerülnek-e. A Debussy várhatóan márciusban indít majd egy kickstarteres közösségi finanszírozós kampányt, a sikeressége esetén 18 hónapon belül válhatnának elérhetővé a fejhallgatók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!