Filléres alapmobilokkal újított a Xiaomi

xiaomi qin 1s alapmobil
Xiaomi Qin 1 és Qin 1s
Vágólapra másolva!
Meglepően elegánsak a Qin családba tartozó készülékek.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi webhelyét már böngészett netezők jól tudják, hogy a cég rengeteg mások által tervezett kütyüt árul, időnként ráadásul a saját márkaneve alatt, ezek sejthetően a kínálat jobb és érdekesebb felét képezik. Most újabb ilyen partnerségre lépett, a Shenzhen Duojia Technology által tervezett Qin („csin") mobiljainak nagy érdekességét az alacsony áruk mellett az eleganciájuk adja.

Xiaomi Qin 1 és Qin 1s Forrás: Xiaomi

Két készülék lesz: a Qin 1 és a Qin 1s külsőre azonosak, azonban az előbbi egy 2G-s alaptelefon Nucleus operációs rendszerrel, míg a másik technikailag közel okostelefon, egy erősen lebutított Android-disztribúciót (MOCOR5) futtat. A jobb hardver és szoftver miatt az utóbbi támogatja a 4G-s mobilhálózatokat és a GPS-t is, még egy hangasszisztens is elérhető vele.

Xiaomi Qin 1 és Qin 1s Forrás: Xiaomi

A Qinek közös tulajdonságai közül kiemelhető a 2,8 hüvelykes és 240×320 pixeles kijelző, a Bluetooth, a WiFi, a dupla microSIM, és az 1480 milliamperes akku.

Furamód a tervezők a 3,5 mm-es hangkimenetet és a kamerákat is lehagyták a telefonokról, viszont a töltésük USB-C porton keresztül történik.

A mobilok szeptember közepén kerülhetnek piacra Kínában, az olcsóbb Qin 1 olyan 8 ezer forintnak, a drágábbik Qin 1s pedig 12 ezer forintnak megfelelő jüanért. Egyelőre nem világos, hogy a nemzetközi piacon elérhetőek lesznek-e a készülékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!