Két új tabletet dobott piacra a Huawei

huawei mediapad m5 lite tablet táblagép
Huawei MediaPad M5 Lite
Vágólapra másolva!
Nem csak a filmőrültek kedvence lehet az új MediaPad M5 Lite és a MediaPad T5.
Vágólapra másolva!

A Huawei elsősorban szórakoztatásra optimalizálta a MediaPad M5 Lite és a MediaPad T5 táblagépeit. Az 1920×1200 pixeles felbontás részletgazdag képi megjelenítést kínál anélkül, hogy próbára tenné a felhasználó szemeit. A MediaPad M5 Lite esetében az úgynevezett ClariVu 5.0 technológia intelligens algoritmusai a körülményeknek és az emberi szem igényeinek megfelelően automatikusan állítják be a színek hőmérsékletét és a kontrasztokat, legyen szó statikus vagy mozgóképes tartalmakról.

Huawei MediaPad M5 Lite Forrás: Huawei

A MediaPad M5 Lite és a MediaPad T5 egyik kiemelkedő sajátossága a kiváló hangzás. A Huawei újfent a Harman Kardonnal közösen alkotta meg az M5 Lite remek hangélményt kínáló hangszóróit, ezekből a készülék mindjárt négyet kapott.

A MediaPad M5 esetében a Huawei Histen 5.0 technológiája a mozikban megszokott 3D hangzást biztosít.

A MediaPad M5 Lite kezelését megkönnyíti az úgynevezett M-Pen lite is, amelynek használatával a tablet kijelzőjének magas nyomásérzékenysége miatt egy szimpla mozdulattal előhívhatók a felhasználó emailjei és kedvenc alkalmazásai is.

Huawei MediaPad M5 Lite Forrás: Huawei

A Huawei mindkét táblagépe a legújabb Android 8.0 operációs rendszerrel rendelkezik. A gyártó intelligens fájlmegosztó funkcióval is ellátta készülékeit, melynek köszönhetően azok nemcsak a Huawei okostelefonjaihoz, de Windows és Mac típusú számítógépekhez is a másodperc tört része alatt képesek csatlakozni és biztosítani a zavartalan adatátvitelt.

Huawei MediaPad M5 Lite Forrás: Huawei

A rendelkezésre állásért a készülékek hosszú üzemidejű akkumulátorai felelnek, amely a MediaPad M5 Lite esetében gyorstölthető is. A MediaPad T5 5,100 mAh, míg a MediaPad M5 Lite 7,500 mAh teljesítményű teleppel rendelkezik.

A Huawei nem feledkezett meg a tabletpiac legifjabb felhasználói csoportjáról sem. Az úgynevezett „Gyerek Sarok" funkciónak köszönhetően a főleg szórakoztatást szolgáló MediaPad T5 és az elsősorban üzleti felhasználásra szánt M5 Lite a szülők a megfelelő beállításokat alkalmazva megszűrhetik a gyermekük számára elérhető tartalmakat és időkorlátot használhatnak, ezzel szabályozva a játékokra és videózásra megengedett időt. A MediaPad T5 5 lépcsős szemkímélő beállításokkal is rendelkezik.

A táblagépek érzékelik, ha a gyerekek testhelyzete megváltozik és automatikusan ki is kapcsolhatnak, ha a kicsik lefekvés után próbálják használni őket.

A Huawei MediaPad M5 Lite két típusa ezüstszürke színben bruttó 109.990 Ft-os és 119.990, míg a MediaPad T5 két verziója pezsgőarany és klasszikus fekete színekben, bruttó 74.990 Ft-os és 84.990 Ft-os fogyasztói áron kaphatók a hazai kiskereskedelmi partnerek és szolgáltatók kínálatában.