A matektanár után itt a Fortnite-tanár

fortnite epic games játék
Fortnite
Vágólapra másolva!
Az USA-ban már komoly üzlet a fiatalok játékból való korrepetálása.
Vágólapra másolva!

A szülők többsége szeretné, ha a gyermeke vinné valamire az életben, így ha anyagilag van rá lehetőségük, akkor korrepetáló tanárokat sem restek fogadni számukra a nehéznek bizonyuló tantárgyak iskolán kívüli tanulásához. A The Wall Street Journal beszámolója szerint az Egyesült Államokban új típusú tanárok jelentek meg, akik a gyerekeket (és időnként a szüleiket) népszerű online játékokból korrepetálják.

Fortnite Forrás: Epic Games

A cikk konkrétan a világszerte megdöbbentően népszerű Fortnite-ot hozta fel példaként, jelenleg úgy tűnik, hogy Fortnite-tanárok iránt van a legnagyobb kereslet.

A szülők beszámolói alapján a korrepetálás kérésének három jellemző oka van: a játékban kevésbé ügyes gyerekeket piszkálják a jobban játszó társaik, esetleg a gyerekek rosszul érzik magukat a sikertelenségüktől, plusz egyes szülők akár jól kereső e-sportolóként is el tudnák képzelni a gyerekeik jövőjét.

A cikk szerint a korrepetálás óradíja olyan 15-20 dollár (4000-5500 forint) környékén mozog, ami magyar szemmel kissé mellbevágó összeg, de az egyesült államokbeli árakat figyelembe véve nem ebből fognak meggazdagodni a játékoktatók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!