Mától tölthető Androidra a Fortnite

fortnite android
Vágólapra másolva!
Figyelmeztető üzenet jelenik meg a Play Áruházban a játék kapcsán.
Vágólapra másolva!

Sajnos nagyon pontos időpontot nem tudunk mondani, azonban a mai nap folyamán univerzálisan elérhetővé válik a Fortnite androidos változata, azaz már nem csak a Samsung megfelelő mobiljain lehet majd játszani vele. A megfelelő mobiloknál tartva elég komoly rendszerigénye van a játéknak, így csak a legalább erős középkategóriás mobilokkal rendelkezők számíthatnak arra, hogy elfogadható sebességgel fut majd a készülékükön.

Forrás: Samsung

Emellett nagyon fontos tudni, hogy a Fortnite nem lesz elérhető a Play Áruházból, helyette a hivatalos webhelyéről kell majd letölteni a telepítőkészletét. Ennek nem technikai oka van, egyszerűen csak az Epic Games nem kíván 30 százalékos jutalékot adni a mikrotranzakciós vásárlások után a Google-nek, így nem teszi elérhetővé a játékot a Play Áruházban.

Ilyen lépésre tudtunkkal még egyetlen fejlesztő sem vetemedett, precedensértékű az Epic Games üzleti döntése.

Ezzel még nincs vége a sosem látott lépéseknek: aki rákeres a Play Áruházban a „fortnite" kifejezésre, azt egy üzenet fogadja a találati oldal tetején, miszerint a játék nem érhető el a programboltból. Emellett az elmúlt napokban a Google látszólag teljesen kipucolta az olyan alkalmazásokat a Play Áruházból, amelyek címében vagy leírásában benne volt a Fortnite kifejezés, ezzel derékba törve a játékosokat megtéveszteni próbáló appok karrierjét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!