Nincs egy kiló az Acer 15 hüvelykes laptopja

acer swift 5 laptop notebook
Nincs egy kiló az új Acer Swift 5
Vágólapra másolva!
Nem kell már választani a használhatóság és a hordozhatóság között.
Vágólapra másolva!

A laptopokban pont a hordozhatóság a pláne, ám egészen néhány évvel ezelőttig komoly dilemmában voltak a vásárlók, hogy számukra mi az észszerű középút a cipelhetőség és a használhatóság között. A kis méretű laptopok esetében adott volt a minimális súly, viszont a nehezebb gépek a nagyobb kijelzőjük és billentyűzetük miatt kényelmesebben használhatóak voltak. Szerencsére a hardverek fejlődésével már a nagyobb gépek is könnyűvé váltak, ráadásul nem csak a felsőkategóriában, de persze még mindig van hova fejlődniük.

Nincs egy kiló az új Acer Swift 5 Forrás: Acer

A berlini IFA-kiállításon az Acer most elég nagy dobással rukkolt elő, az új generációs Swift 5 laptopja a 15 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelzője ellenére

csupán 990 grammot nyom.

A rendkívül alacsony súlyt úgy sikerült elérniük a mérnököknek, hogy magnézium-lítium ötvözetből készült házba burkolták a notebookot, ennek az anyagnak a használata egyelőre szokatlan a piacon.

Nincs egy kiló az új Acer Swift 5 Forrás: Acer

Más tekintetben sem érheti szó a ház elejét, az új Swift 5-be alacsony fogyasztású Intel Core processzorok kerülnek, akár 16 GB rendszermemória és 1 terabájtos SSD mellé. A notebook akkus üzemideje is jónak tűnik, a gyártó szerint akár 10 órán keresztül is működőképes maradhat.

A háttérvilágításos billentyűzettel szerelt új Acer Swift 5 forgalmazása várhatóan decemberben kezdődik majd, a kezdőára 1199 euró (390 ezer forint) lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!