Követhetőek a Microsoft appjával a gyerekek

microsoft launcher android windows 10
Microsoft Launcher
Vágólapra másolva!
Szülői felügyeleti eszközökkel bővült az androidos indítóalkalmazása.
Vágólapra másolva!

Pár évvel ezelőtt a Microsoft nagy erőkkel belevágott az Android és iOS alkalmazások fejlesztésébe, ráadásul a kötelező Office mellett számos egészen jó appot készített a mára megboldogult Windows 10 Mobile-lal rivális rendszerekre.

Microsoft Launcher Forrás: Microsoft

Az egyik legérdekesebb androidos alkalmazása a Microsoft Launcher: ez egy indító, ami lecseréli a telefonok és tabletek gyári kezdőképernyőjét és az alkalmazásokat felsoroló menüjét. Integrálva van a Microsoft-fiókkal, így például a kezdőképernyőtől balra lévő képernyőre váltva képes mutatni az outlookos naptárbejegyzéseket és a OneDrive-ban tárolt állományokat is.

Forrás: Microsoft

Az alkalmazás előzetes verziójában most egy érdekes családbiztonsági fejlesztés landolt: az említett baloldali képernyőn a szülők képesek megtekinteni azt a földrajzi helyet, ahonnan a gyerekeik telefonjai utoljára kapcsolatba léptek a Microsoft szervereivel, azaz gyakorlatilag

követhetik, hogy hol vannak.

Emellett a szülők arról is statisztikákat kapnak, hogy a gyerekeik milyen alkalmazásokat használnak és mennyi ideig.

A szülői felügyeleti lehetőségek működéséhez persze nemcsak a szülőknek, de a gyerekeknek is szükségük van ingyen regisztrálható Microsoft-fiókra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!