Összetoldott két Full HD monitort az Asus

asus vg49V monitor freesync gamer
Asus VG49V
Vágólapra másolva!
Ezúttal funkcionális jelentősége is lehet a hajlított panel használatának.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven nagyban készül a Computex 2018 kiállításra az Asus, a legfontosabbnak ítélt termékeinek leleplezése előtt most megkezdte a közepesen érdekes újdonságainak bejelentgetését. Az egyik ilyen eszköze az elsősorban számítógépes játékosoknak szánt Asus VG49V monitor, amely (szó szerint) nagy érdekességét a 49 hüvelykes képátlójú, 32:9 képarányú, 1800R hajlítású VA panelje adja.

Asus VG49V Forrás: Asus

A trendeknek megfelelően minimális kávájú monitor 3840×1080 pixeles, azaz a gigantikus átlója ellenére a felbontása számottevően 4K alatt van. A mérnökök gyakorlatilag „összetoldottak" két 16:9 képarányú Full HD monitort, bár persze egyetlen panelt használtak a VG49V-ben, azaz nincs egy fekete csík a kijelző kellős közepén.

A kijelző hajlítása ezúttal nem csak dizájnelem, valószínűleg sokat segít az ultraszéles monitor képének kényelmes áttekintésében.

A rendhagyó monitor további tulajdonságai közül kiemelhető még a 144 hertzes képfrissítési sebesség, az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológia támogatása, 2×5 wattos sztereó hangszórópár, a 3,5 mm-es fejhallgató-kimenet, továbbá a HDMI 2.0 és a DisplayPort 1.2 bemenetek.

Egyelőre nem világos, hogy az Asus VG49V mikor és mennyiért kerül piacra. Emellett az is jó kérdés, hogy a játékok mekkora hányada képes 32:9 képarányban renderelni a grafikát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!