396 milliót loptak kriptopénzben

Internet platform "Ethereum" platform Blockchain TECHNOLOGY Smart contracts Smart contract open-source platform Micropayments Crowd funding open open source locally decentralized Ether Cryptocurrency database Internet services Engineering Companies online
The technology of the Ethereum platform is represented on a computer screen at the Ethereum DEV offices in Berlin, Germany, 14 April 2015. Ethereum is an open source platform that hosts applications and data on a decentralized network. While the block chain technology of the cryptocurrency Bitcoin is restricted to finance, this concerns applications that would normally require escrow services like, for example, financial applications, social networking applications, notaries or booking services that need to save and validate verifiable data. Photo: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
A Taylor kereskedőalkalmazás összes tőkéje elveszett.
Vágólapra másolva!

Újabb durva biztonsági incidens történt a kriptovaluták világában, néhány napja ellopták a Taylor mobilalkalmazás összes tőkéjét. A Taylor egy indulás előtt álló kereskedőapp volt, a fejlesztők ígérete szerint a segítségével a laikusok is rendkívül könnyen adhatták-vehették volna a kriptovalutákat, mindenféle technikai ismeret és kellemetlen bajlódás nélkül.

A kép csak illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Természetesen a rendszer fejlesztéséhez tőkére volt szükség, ezt magánbefektetőktől szerezték Ethereum kriptovaluta formájában, bárki befektethetett a vállakozásba. A Taylor beszámolója alapján egy személy vagy csoport illetéktelen hozzáférést szerzett az egyik eszközéhez, kilopta róla a tőkéjét tartalmazó virtuális pénztárcájának az adatait, majd ellopta az összes Ethereumát.

Egész pontosan 2578,98 ETH volt a tárcában, ami hírünk írásakor olyan 396 millió forintot ért. Emellett a Taylor saját befektetői tokenjeinek is nyoma veszett, azonban nem világos, hogy mekkora értékben.

A Taylor fejlesztői források hiányában egyelőre szüneteltetik az alkalmazáson való munkát, és harmadik felek bevonásával vizsgálatot indítottak a lopás körülményeinek tisztázása érdekében. Állításuk szerint látszólag ugyanaz a személy vagy csoport állhat a hackelés mögött, amely még márciusban ellopott bő 17 ezer Ethereumot a CypheriumChain projekttől. Hírünk írásakor az említett összeg 2,62 milliárd forintot ért.

A most tönkretett mobilalkalmazás fejlesztői nem számítanak arra, hogy képesek lesznek kártalanítani a befektetőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!