Színtiszta kijelző a Doogee mobiljának előlapja

doogee mix 4 okostelefon
Doogee Mix 4
Vágólapra másolva!
A szenzorok és a kamera a telefon tetejéből csúsztathatóak ki.
Vágólapra másolva!

A rendkívül kompetitív ár-érték arányú okostelefonjairól ismert Doogee várhatóan az év vége felé egy igazán különleges okostelefon piacra dobását tervezi, ráadásul némi előzetes hírverés csapása érdekében már most hajlandó volt elküldeni a Mix 4 működésképtelen bemutatódarabját a Mrwhosetheboss néven futó youtubernek.

Doogee Mix 4 Forrás: Mrwhosetheboss / Youtube

A Doogee Mix 4 nagy érdekessége, hogy az 5,99 hüvelykes érintőkijelzője az előlap 97 százalékát elfoglalja. iPhone X-es stílusú bevágás nincs a kijelzőn, így persze azonnal felmerül a kérdés, hogy mégis hova tették a mérnökök a hangszórót, az előlapi kamerát, továbbá a fényérzékelőhöz és a távolságmérőhöz hasonló szenzorokat?

Hát a telefon hátlapjába.

Ez persze kissé félrevezető megfogalmazás: a telefon szétcsúsztatható kialakítást kapott: az előlapi modulja nagyjából egy centivel lecsúsztatható a hátlapi modulról. A hátlap ilyenkor láthatóvá váló részén találhatóak a fentebb említett hardverek.

A megoldás elsőre nem tűnik túlságosan praktikusnak, azonban a telefon kinyitása és összecsukása egyetlen mozdulattal is megoldható, azaz nem jelent problémát mondjuk egy bejövő hívás gyors fogadása.

A videó készítője szerint a mechanizmus nagyon ellenállónak tűnik, így a telefon tervezett életciklusa alatt talán nem kell attól tartaniuk majd a vásárlóknak, hogy megadja magát, és váratlanul kinyílogat vagy összecsukódgat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!