512 GB háttértárral jön a Huawei mobilja

Huawei p smart
Huawei P Smart
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy mikor mutatkozhat be a készülék.
Vágólapra másolva!

Továbbra is óriási tempóban növekszik a mobilok beépített háttértárainak a kapacitása, a jelenlegi csúcsmobilok egy része akár 256 gigabájtos változatban is megvásárolható. Tavaly decemberben kiderült, hogy hamarosan megint duplázódik a felső határ, a Samsung megkezdte az 512 GB-os memóriachipjének a tömeggyártását.

A kép csak illusztráció (Huawei P Smart) Fotó: Mudra László - Origo

A jelek szerint a belátható jövőben bemutatkozik majd a Samsung csúcskapacitású lapkájával szerelt első készülék, méghozzá a Huawei egy felső kategóriás telefonjában. A NEO-AL00 típusjelzésű telefont a PhoneRadar turkálta ki a kínai távközlési hatóság nyilvános adatbázisából, és egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy az 512 GB háttértár mellé 6 GB memória került.

Az 512 GB háttértár sokak számára túlzásnak tűnhet, de vannak olyanok, akiknek ténylegesen szükségük lehet rá. Például a mobilokkal készített 4K felbontású videók 30 képkockás sebesség és HEVC kodek esetén percenként olyan 350 MB helyet foglalnak, plusz a rengeteget utazók számára is jól jöhet a rengeteg szabad háttértár, sok tartalmat tudnak letölteni rá offline megtekintésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!