Napokon belül leáll a Google Drive régi kliense

google drive backup and sync biztonsági mentés és szinkronizáció felhőtárhely adatmentés
Szinte bármely a számítógépen lévő mappát képes szinkronizálni a Google Drive új kliensprogramja
Vágólapra másolva!
Viszont legalább tényleg megéri átállni az utódjára.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben elérhetővé vált a Google Drive felhőtárhely teljesen megújult kliensprogramja, ám kényelmi okból a keresőcég úgy döntött, hogy biztosít pár hónapnyi időt a felhasználók számára az új szoftverre való átállásra. Hamarosan véget ér ez az átmeneti időszak, 2018. március 12-től a régi alkalmazás nem lesz hajlandó többé szinkronizálni a felhőtárhely és a PC háttértára között a fájlokat.

Biztonsági mentés és szinkronizálás Forrás: Origo

A régi program eltávolítása és az új „Biztonsági mentés és szinkronizálás" telepítése persze kellemetlenséget jelent, azonban az új szoftver több nagyon hasznos funkciót is kínál. A legfontosabb, hogy nem csak a sima Google Drive mappa tartalmát képes szinkronizálni a felhővel, a felhasználók emellett további szabadon választott könyvtárakról is készíthetnek vele biztonsági mentéseket.

A normál Google Drive mappa mellett gyárilag az Asztal, a Dokumentumok, továbbá a Képek folyamatos biztonsági mentését ajánlja fel az alkalmazás.

A Biztonsági mentés és szinkronizálás aktuális kiadása a Google Drive webhelyéről tölthető le, Windows és macOS rendszerű számítógépekre. Egyelőre nem világos, hogy Linuxra elkészül-e az alkalmazás, az elődje nem jelent meg a platformra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!