Pár napon belül jöhet a Windows 10 tavaszi frissítése

microsoft surface precision mouse windows 10
Microsoft Surface Precision Mouse
Vágólapra másolva!
A jelenlegi információink szerint április 10-től kezdi el teríteni a Microsoft a Windows 10 új nagy frissítését, a Tavalyi Alkotói Frissítést.
Vágólapra másolva!

A Windows Central saját forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy április 10-én jelenhet meg a Windows 10 új, nagy frissítése, ami egyszerűen csak a Tavaszi Alkotói Frissítés nevet kapta. Ezzel párhuzamosan több más forrásból is arról értesültünk, hogy a Microsoft már leadta a tesztelésben résztvevő felhasználóknak a legfrissebb, 17133-as buildet, ami tulajdonképpen a végleges verzió lesz, ha csak nem találnak benne komolyabb hibákat.

Ezt utána Dona Sarkar is megerősítette a Microsofttól egy blogbejegyzésben, ahol közölte, hogy "már a végleges programkódot ellenőrzik a megjelenéshez". Igaz, hivatalosan dátumot nem tudtunk meg, de ezek alapján az április 10. erősen valószínűnek tűnik, főleg hogy ez egy keddi nap, amikor jellemzően a nagyobb Windows-frissítések be szoktak futni.

Forrás: Microsoft

A Tavaszi Alkotói Frissítés olyan újdonságokat hoz a Windows 10-be, mint például az Apple-féle MacBookról átvett Idővonal funkció, aminek eredetileg már tavaly meg kellett volna érkeznie, de az ígéretek szerint végre a teljesen kezelőfelület megkapja majd a Fluent Design grafikát is. Ez utóbbi nagyon ráférne a Windows 10-re, hiszen jelenleg a különböző ablakok és alkalmazások legalább háromféle különálló kinézettel jelenhetnek meg.

Szintén a MacBook alapján bekerül a Near Share, ami az AirDrophoz hasonlóan azt teszi lehetővé, hogy más eszközeinkről Bluetooth-on keresztül pillanatok alatt tolhassunk át fájlokat és tartalmakat a gépünkre. Ezen kívül bekerülnek az Edge böngészőbe a letölthető webes alkalmazások, amivel a Microsoft a Google-féle Chrome webes boltra kíván reagálni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!