Egyszerűbbé válhat a zenekarok követése a YouTube-on

Gorillaz Koncert, Papp László Budapest Sportaréna, 2017. november 13.
Gorillaz koncert Budapest Sportaréna
Vágólapra másolva!
Központi oldalon gyűjtené a hivatalos tartalmaikat a videomegosztó.
Vágólapra másolva!

A rendkívül népszerű zenészek és zenekarok kedvelőinek már biztosan feltűnt, hogy rengeteg előadónak több hivatalos csatornája is van a YouTube-on. Általában van egy általános csatornájuk, amelyre feltöltik a videós bejelentkezéseiket, a koncertfelvételeiket, és persze a videoklipjeiket, de elképzelhető, hogy a kiadójuk külön üzemeltet nekik egy másik csatornát, és bizonyos tartalmak inkább oda kerülnek.

Gorillaz koncert, Budapest Sportaréna Fotó: Polyák Attila - Origo

Az összes csatornára való feliratkozás kissé fáradtságos lehet a rajongók számára, így a YouTube nemrég bejelentette, hogy elindítja a hivatalos előadói oldalakat. Ezeken az új típusú oldalakon egy helyre összegereblyézné az előadókhoz tartozó összes YouTube-csatorna tartalmát, így

a rajongóknak csak egy helyre kellene feliratkozniuk ahhoz, hogy értesüljenek a kedvenceikkel kapcsolatos összes feltöltésről.

A hivatalos oldalakat nem automatikusan aktiválja a Youtube, hanem csak felajánlja a létrehozásukat a népszerű előadók számára. Amennyiben egy előadó bekapcsolja a hivatalos oldalát, akkor a benne összefűzött csatornák meglévő feliratkozói mind automatikusan feliratkoznak a központi oldalra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!