Ütős, de megfizethető középkategóriás telefonnal erősít a Huawei

Vágólapra másolva!
A Huawei a mai napon jelentette be, hogy hamarosan új okostelefonnal erősik a P-sorozat, mégpedig a középkategóriás P Smart képében. És habár az ára alapján nem csúcskészülékről beszélünk, azért a gyártó mindent megtett annak érdekében, hogy ténylegesen felruházza vonzó tulajdonságokkal.
Vágólapra másolva!

Az első és legfontosabb dolog, hogy a P Smart is felvette az utóbbi idők kijelző-trendjét, vagyis ezt is szépen széthúzták. Persze ebben a kategóriában azért nem számíthatunk olyan szintű kávamentességre, mint a csúcskészülékeknél, de a 76%-os test-kijelző arány még így is szuper, a felbontás pedig Full HD+, ami azt jelenti, hogy felfelé a kijelző arányának megváltozása miatt (18:9-es) több pixelt kapunk.

huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart
huawei psmart

Anyagminőség tekintetében a P-sorozatra jellemző fémtestre számíthatunk, ám a nagy kijelző miatt kevesebb hely maradt az antennák elhelyezésére, amit a gyártó úgy oldott meg, hogy a fém akkumulátorfedél elhelyezésén módosított, így az ígéretek szerint a változás nem befolyásolja a rádiófrekvenciás vételi teljesítményt.

Érdekes a kamerarendszer megoldása is. A hátlapon egy 13 megapixeles és egy 2 megapixeles egység kapott helyett, ami így lehetőséget ad arra, hogy játszhassunk a mélységélességgel (bokeh-effektus). A rendszer pontos működését nem részletezte a Huawei, de minden bizonnyal arról van szó, hogy magát a képet a 13 megapixeles fő kamera készíti el, a kis 2 megapixeles pedig kifejezetten csak a mélységélesség létrehozásában segít. Egyébként a Huawei be is épített rögtön 16 különböző beállítást a bokeh-effektre, szóval vélhetően mindenki megtalálja majd a neki tetszőt.

Az előlapra egy 8 megapixeles kamera került, amit a szoftverrel közösen arra hegyeztek ki, hogy minél jobban felismerje az arcokat, és el tudja különíteni a nemeket, majd automatikusan beállítsa a szépítő funkciót és a színeket. Ráadásul beépítették a gesztusvezérlést is, amivel így már egyszerűen a tenyerünk feltartásával is készíthetünk szelfiket.

Forrás: Huawei

A hardvert tekintve a saját tervezésű Kirin 659-es processzorra számíthatunk, 3GB memóra és 32GB tárhely mellett, ami így ebben a formában hétköznapi felhasználásra valószínűleg bőven elég lesz. Mindezt egy 3000mAh-es akkumulátor látja el árammal, és a Huawei azt ígéri, hogy a beépített szoftveres trükköknek hála remek üzemidőre számíthatunk.

És, ha már szoftver: természetesen az Android 8.0-át kapjuk meg, a Huawei saját, EMUI 8-as felületével. Ez egyrészt rendelkezik azokkal a gépi tanulásos funkciókkal, melyek figyelik a felhasználó szokásait (például, hogy jellemzően egy alkalmazás után melyik másik alkalmazást szoktuk megnyitni), és ennek megfelelően optimalizálja a rendszert, így még hosszú hónapok és rengeteg telepített app után is fürge marad a készülék. Ráadásul a rendszer odafigyel arra is, hogy tisztogassa magát a nem szükséges fájloktól, és töredezettség-mentesen tartsa a háttértárat, amivel elméletileg további sebesség nyerhető hosszabb távon.

A Huawei P Smart február 9-én kerül a hazai boltok polcaira és a webáruházakba fekete, arany és kék színekben, 89 990 javasolt bruttó fogyasztói áron. A készülék a kiskereskedelmi partnerek és a szolgáltatók választékában is megtalálható lesz.

huawei psmart Forrás: Huawei

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!