Megvadult a Malwarebytes vírusirtója

Portrait of an attractive woman at table, praying position Beautiful Sparse Computer Test Results Student Photography Girls Teenage Girls Women Females Incentive Bookshelf Pleading Open Plan E-Mail Young Adult Praying Sitting Waiting Thinking Studying Bea
Portrait of an attractive woman at table with cup and laptop, book, notebook on it, praying position. Bookshelf at the background, concept photo
Vágólapra másolva!
Egy hibás frissítés miatt rosszalkodott szombaton a szoftver.
Vágólapra másolva!

Szinte nem is igazi vírusirtó az olyan, ami legalább egyszer nem tette tönkre az ügyfelek számítógépeit. A Malwarebytes szombaton kiadott egy hibás definíciófrissítést az Anti-Malware termékéhez, amely az automatikus települése után rendkívül magas processzor- és memóriahasználatot okozott, így lelassultak, instabillá váltak a számítógépek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Fizkes

Röviddel a problémás definíciófrissítés megjelenése után elárasztották a panaszok a vállalat támogatási fórumát, az illetékesek pedig azonnal nekiláttak a probléma megoldásának. Az elsőre kiadott javítás nem oldotta meg a gondot, de második nekifutásra sikerült megfékezni az elszabadult vírusirtót.

Az egyik panaszos azt állította a fórumon, hogy nála 19 GB memóriát használt a vírusirtó.

A Malwarebytes Anti-Malware felhasználói valószínűleg nem tartják viccesnek a közjátékot, de még aránylag jól jártak. Számos népszerű vírusirtó ügyfelei nem úszták meg ennyivel a múltban, egy-egy hibás frissítés olyan szinten is képes volt tönkretenni a számítógépeiket, hogy teljesen újra kellett telepíteniük a Windowst.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!