Sok újítás maradhat ki az iOS 12-ből

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
Rendkívül tükröződik, szép, de haszontalan
Vágólapra másolva!
Idén inkább a minőségének fejlesztésére fókuszálhat az Apple.
Vágólapra másolva!

Belsős forrásokra hivatkozva az Axios azt állítja, hogy váratlanul jelentősen megváltozott az Apple mobileszközein futó iOS következő főverziójának fejlesztési iránya. Az eredeti tervek szerint az iOS 12 rengeteg újdonságot hozott volna, azonban az Apple szoftveres fejlesztésekért felelős vezetője nemrég közölte a fejlesztést végző csapatokkal, hogy számos fontos fícsört átcsúsztatott a jövő évi főverzióba.

Forrás: Origo

Craig Federighi állítólag azzal indokolta a változtatásokat, hogy az idén ősszel elérhetővé váló iOS 12-ben inkább a minőségre kívánja helyezni a hangsúlyt: a különféle kisebb-nagyobb bugok irtására, továbbá a stabilitás, a teljesítmény, és a biztonság növelésére adott utasítást az illetékeseknek.

Elméletileg olyan fejlesztések csúsztak át a jövő évi kiadásba, mint például a kezdőképernyő és a CarPlay felhasználói felületeinek frissítése, és egyes előtelepített appok funkcionális fejlesztése. Ettől persze még lesznek újítások az iOS 12-ben, a hírek szerint többek közt a kiterjesztett valósággal és az egészségüggyel kapcsolatos szolgáltatások, továbbá a szülői felügyeleti eszközök terén akadhat pár érdemi előrelépés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!