Vigyázzanak a Radeon RX 560-at vásárlók!

asus amd radeon rx 560 videokártya
Az Asus Radeon RX 560 Evo is csak 896 stream processzort tartalmaz, ráadásul az órajelei is alacsonyabbak a gyári referencia értékeknél. Cserébe külső PCIE tápcsatlakozó nélkül is működtethető
Vágólapra másolva!
Egyértelmű jelölés nélkül került piacra Európában a kártya lebutított változata.
Vágólapra másolva!

Nyakunkon a karácsony, a számítógépes játékosok számára pedig ilyenkor különösen vonzó a gépfejlesztés gondolata, például egy új videokártya vásárlása. Az AMD Radeon RX 560 modellben gondolkodók számára most érkezett egy fontos információ: Kína után nagy csendben Európában is piacra került a kártya lebutított változata, és sajnos a termékek dobozairól nem feltétlenül egyértelmű, hogy a normál vagy a lassabb kiadás található-e bennük.

Az Asus Radeon RX 560 Evo is csak 896 stream processzort tartalmaz, ráadásul az órajelei is alacsonyabbak a gyári referencia értékeknél. Cserébe külső PCIE tápcsatlakozó nélkül is működtethető. Forrás: Asus

A normál és a lassabb Radeon RX 560 modellek közt két különbség van: a normál változatban 1024 darab stream processzor és 64 textúrázóegység található, míg a lassabban 896 stream processzor és 56 textúrázó dolgozik. Ezt azt jelenti, hogy akik a lassabb verziót vásárolják meg, azok gyakorlatilag egy Radeon RX 460-at kapnak a pénzükért cserébe, az elvárthoz képest tipikusan olyan 10 százalékkal lassabb kártyára számíthatnak.

A lassabb RX 560 előnye, hogy érdemben alacsonyabb a fogyasztása, így nem szükséges külső tápellátást biztosítani a számára, a PCI Express foglalat által leadható áram bőven elég a működtetéséhez. Egyes vásárlók számára ez fontos lehet, nekik megérheti megvenni a lassabb változatot, de ne számítsanak rá, hogy túlhajtással kompenzálni tudják majd a teljesítménybeli veszteséget.

Akik AMD Radeon RX 560-at kíván vásárolni a jövőben, azok a konkrétan kinézett termék gyártói adatlapját átvizsgálva győződjenek meg arról, hogy egy számukra megfelelő modellről van-e szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!