Dalok milliói tűntek el a Youtube finn változatából

Getting ready for training Smart Phone Femininity Morning Running Spikes Text Messaging Women Females Sports Footwear Copy Space Sports Training Sports Clothing Relaxation Exercise Tied Up Waking up Shoelace Music Headphones 30-39 Years 20-29 Years Sittin
Young woman choosing right music for the morning rung
Vágólapra másolva!
Nem sikerült megújítani a licencmegállapodást a helyi jogvédő szervezettel.
Vágólapra másolva!

Csúnya meglepetés érte csütörtök reggel a finn internetezőket, a Youtube számukra elérhető kiadásában zeneszámok milliói váltak egyik pillantról a másikra elérhetetlenné. Nem lettek törölve, a megnyitásukkor azt írja a szolgáltatás, hogy az országban jelenleg nem játszhatóak le, mivel a Teosto birtokolja azokat.

Forrás: Getty Images/Geber86

Nem bugról van szó: a Teosto a helyi zeneipari jogvédő egyesület, amely 30 ezer helyi és 3 millió külföldi zenészt, zenekiadót képvisel az országban. A problémát az jelenti, hogy lejárt a Youtube és a Teosto közti licencelési megállapodás, így a Youtube kénytelen volt letiltani Finnországban az összes olyan videó lejátszását, amelyek a Teosto által képviselt felek anyagait tartalmazzák.

A Youtube és a Teosto sejthetően a licencdíjakon különbözött össze, a jogvédő szervezet az eddiginél több jogdíjat szeretne látni a megosztótól. A jó hír, hogy Teosto szerint akár napokon belül rendeződhet a helyzet, így várhatóan nem marad sokáig zene nélkül a Youtube finn közönsége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!