Virtuális valóságra érkezett a világ legunalmasabb játéka

Vágólapra másolva!
Ha ön vásárolt egy virtuális valóságot szettet (Oculus Riftet vagy HTC Vive-ot), és most kifejezetten az a célja, hogy halálra unja magát, akkor van egy jó hírünk: megjelent a Desert Bus VR, ami hivatalosan is a világ legunalmasabb játéka.
Vágólapra másolva!

Ennek az eredeti változata 1998-ban készült, tulajdonképpen poénból, és most teljes felújítást kapott a virtuális valósághoz. Játékosként az a célunk benne, hogy a Tucson városát és Las Vegast összekötő nyílegyenes országúton vezessünk végig egy buszt a sivatagban.

A játékot nem lehet megállítani, és legfeljebb 45 mérföld/órás sebességgel haladhatunk. Némi dolgunk azért akad, a busz futóműve ugyanis beállítási problémákkal küzd, így folyamatosan jobb húz, amit korrigálnunk kell. Emellett pedig elüthetjük az időt a duda nyomkodásával, egy elég alap rádióadást is behozhatunk, valamint kinyithatjuk a busz ajtaját.

Forrás: Gearbox

Ha sikerül teljesíteni megállás nélkül a 8 órás távot, akkor kapunk egy pontot, és fordulhatunk is vissza, egy újabb pontért. Ha nagyon súlyosan meg akarunk szivatni valakit, akkor az online rendszernek köszönhetően elvihetjük legfeljebb négy felebarátunkat is az utazásra, akik üldögélhetnek és nézelődhetnek.

Az eredeti Desert Bus egyébként azután, hogy nyilvánvalóan viccből készült, hamarosan felkapottá vált bizonyos körökben és még jótékony célokra is használták. Rendszeresen rendeznek Desert Bus for Hope néven maratoni játékokat, ami alatt az amerikai Child's Play alapítványnak lehet összegeket felajánlani - ez az alapítvány játékokat igyekszik eljuttatni a gyermekkórházakba.

A Desert Bus VR ingyenesen letölthető a Steamről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!