Ezek a legmodernebb módszerek a puskázáshoz

puskázás
Vágólapra másolva!
Ugyan lassan közeleg a téli szünet, de addig azért van még néhány kellemetlen dolgozat. Arról pedig nem is beszéljünk, hogy mennyire korán érdemes elkezdeni a készülődést a vizsgaidőszakra. És már el is jutottunk egy érdekes témához. Tanuljunk vagy puskázzunk?
Vágólapra másolva!

Mindenki másra esküszik, de egy dolog biztos. A puska megírása közben az ember kénytelen többé-kevésbé átnyálazni az anyagot, hogy azt kezelhető méretűre tömörítve bevihesse az általa alkalmazott puska rendszerébe. Így akaratlanul is ragad némi tudás a tanulóra, tehát megállapíthatjuk, hogy a puska készítésének mindenképpen vannak előnyei.

A többi pedig már a puskázás módszerétől és a puska minőségétől függ. A puskázás nagyon sokat változott az elmúlt években. Ma már nem az a bevett szokás, mint 10-20 évvel ezelőtt. Ma már nem kis cetliket rejtegetnek a diákok a pad alatt, hanem a legmodernebb technikát bevetve csalnak dolgozatoknál és vizsgákon. Biztos mindenki emlékszik a vonalzó hátára vagy cipőtalpra felragasztott puskára, a lányok szoknyája alá rejtett cetlire, vagy az egymásnak halkan megsúgott megoldásokra.
Köztes megoldás volt még az a fajta puskatoll, amibe egy hosszú papírcsíkon kellett betölteni az anyagot és a toll tetején található pöcköt csavargatva olvashattuk végig azt.

Ez lenne az úgynevezett "analóg" módszer. Forrás: Origo

Mára eljárt az idő a hagyományos puskák felett, a trükkös tanulók már okostelefonokkal és digitális kommunikációs eszközökkel játsszák ki a tanárokat. Népszerű módszerek között található a csak speciális szemüvegben látható okosórán lévő puska, a nano méretű fülhallgató és a számológépen történő chatelés is - és ez csak néhány módszer azok közül, amiket ma használnak a diákok.

Természetesen nem szeretnénk senkit sem a puskázásra ösztönözni, de néha megkívánja a helyzet, hogy legyen nálunk egy kis mankó. Ki értene jobban az illúziókeltéshez, mint a kétszeres bűvész világbajnok Hajnóczy Soma, aki visszaül az iskolapadba, és legújabb videójában sorra veszi a legmodernebb ma használt puskázási módszereket, és ezeket a gyakorlatban is bemutatja.

Egyes felmérések szerint az egyetemisták több mint fele csalt már vizsgán. Soma arra bíztatja a nézőit a videóban, hogy osszák meg történeteiket. A videó egyaránt hasznos lehet a diákoknak és a tanároknak. Soma megmutatja milyen modern puskázási módszerek léteznek, ezzel kiegyenlítve az esélyeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!