Óriási újítást kap a Windows 10 kezelőfelülete

windows 10 sets
A Sets funkcióval több alkalmazás ablaka összefűzhető egyetlen ablakba, fülekkel lehet váltogatni a programok között
Vágólapra másolva!
A Sets tűnik a leghasznosabb fejlesztésnek a Windows 7-es Snap óta.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években elég sokat változott a Windows kezelőfelülete, azonban az ablakkezelés terén már régóta nem mutatott újat a Microsoft. A legutóbbi szuper hasznos újítás még a Windows 7-ben mutatkozott be, a Snap funkcióval könnyen a monitor széléhez igazíthatóak az ablakok: csak fogjuk meg egy ablak címsorát, majd húzzuk a kijelző bal vagy jobb szélére, mire az ablak automatikusan kitölti a megjelenítő adott oldalának 50 százalékát. A Windows 10 óta a kijelző negyedenkénti kitöltése is támogatott.

A Sets funkcióval több alkalmazás ablaka összefűzhető egyetlen ablakba, fülekkel lehet váltogatni a programok között Forrás: Microsoft

A Microsoft most bejelentette a következő, potenciálisan ilyen jelentőségű újítást. Az egyelőre Sets néven emlegetett funkcióval lehetőség nyílik arra, hogy a használni kívánt alkalmazások ablakait összefűzhessünk egyetlen ablakba, ilyenkor

a szoftverek között fülek segítségével lehet váltogatni.

Első körben a Sets sajnos csak a Microsoft Áruházból letölthető alkalmazásoknál lesz elérhető, de idővel remélhetően a klasszikus programok is összefűzhetőek lesznek egyetlen ablakba.

A Sets további érdekessége, hogy a Windows 10 képes lesz megjegyezni a korábban összefűzött alkalmazásokat, így a csoportokban lévő bármelyik program újbóli megnyitásakor felajánlja majd a többi, mellé korábban befűzött szoftver megnyitását is.

Egyelőre nem világos, hogy a Windows 10 stabil változatában mikor jelenhet meg a Sets, de a Microsoft külön kiemelte, hogy a jövő márciusban véglegesedő következő nagy frissítésben talán még nem lesz elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!