Magától pornómódba válthatna a Microsoft Edge

microsoft edge windows 10 böngésző
Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Megállapíthatná a böngésző, hogy mikor nem lenne jó előzményeket menteni.
Vágólapra másolva!

A népszerű böngészőkben már évek óta elérhető inkognitómódnak többféle hasznos felhasználási területe van, ám az internetezők többsége inkább csak akkor használja, ha nem szeretné törölni a böngészési előzményeit, viszont kínos lenne, amennyiben a meglátogatott felnőtt webhelyek is megjelennének a címsorba való gépeléskor.

Microsoft Edge Forrás: Origo

A Microsoft hamarosan kényelmesebbé teheti az érintettek életét. A vállalat benyújtott egy szabadalmi kérvényt, ami alapján a „nem biztonságos tárgyú" webhelyek betöltésekor a Windows 10 alapértelmezett Edge böngészője automatikusan inkognitómódra válthatna. A kérdéses webhelyeket nem automatikusan próbálná meg detektálni a böngésző, hanem egy listára kerülnének fel; szimplán a domaincímük alapján ismerné fel azokat az Edge.

A szabadalom alapján konfigurálni lehetne a böngészőben, hogy teljesen automatikusan, vagy felhasználói jóváhagyás után történjen az inkognitómódra való átváltás. Egyelőre nem tudni, hogy a funkció ténylegesen elérhetővé válik-e a majd a Microsoft böngészőjében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!