Reszel a felhasználó értékelések mutatásán a Steam

valve steam
Steam
Vágólapra másolva!
Tovább küzd a rosszindulatú és haszontalan értékelések ellen a játékbolt.
Vágólapra másolva!

Az őszi gigantikus leárazásának elindítása előtt a Steam bejelentette, hogy módosít a játékok értékesítése szempontjából komoly jelentőséggel bíró felhasználói értékelések mutatásán. Az eddigi rendszer aránylag egyszerű volt: a legtöbb pozitív visszajelzést kapó értékeléseket emelte ki a rendszer, ezekkel találkozhattak a termékek adatlapjait nézegető vásárlók.

Steam Forrás: Origo

Sajnos a felhasználók egy kisebb tábora persze alaposan tönkretette a rendszert: egyes esetekben felmerült a gyanú, hogy a játékfejlesztők próbálták az előtérbe tolni a pozitív értékeléseket, máskor pedig a valamilyen okból fanatikus vagy dühös gamerek éltek vissza a szisztémával.

Ennek köszönhetően a Steam fejlesztői kénytelenek voltak reszelni a rendszeren. A játékok adatlapjain alapértelmezetten megjelenő értékelések a játék általános megítélésének a függvényében lesznek pozitívak vagy negatívak, azaz ha mondjuk egy játék 80 százalékban „ajánlott" értékelést kapott, akkor az alapértelmezetten megjelenő tíz szöveges értékelésből nyolc pozitív lesz, kettő pedig negatív.

Ezen felül a szokatlan véleményezési aktivitást produkáló felhasználók véleményeit és szavazatait kisebb súllyal fogja figyelembe venni a játékbolt.

Az új típusú véleményszortírozási rendszer már elérhető a Steam terméklapjain, de egyelőre tesztelés alatt áll, opcionálisan kikapcsolható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!