Magyar adminisztrátorokat is kiutaztat a Facebook Londonba

facebook sziv
(FILES) This file photo taken on December 28, 2016 shows logos of US online social media and social networking service Facebook in Vertou, France. Facebook on April 5, 2017 unleashed a new weapon in the war against "revenge porn" at the leading social network as well as the messaging services Messenger and Instagram. When intimate images shared on Facebook without permission are reported, confirmed and removed, the company will use photo-matching technology to prevent copies from being shared on its platform anew. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
A vállalat első alkalommal rendezi meg Európában a Facebook Communities Summit (FCS) elnevezésű csúcstalálkozóját 2018. február 8-9-én, Londonban. Az eseményen a közösségi oldalon működő csoportok, oldalak és események adminisztrátorai vehetnek részt a régióból egy kiválasztási folyamatot követően. Az utat természetesen a Facebook állja!
Vágólapra másolva!

Az emberek arra használják a Facebookot, hogy segítségével felfedezzenek közösségeket és csatlakozzanak azokhoz. A közösségek kialakítását és erősítését szolgálják a facebookos csoportok is. Legyen szó akár egy közös településen élő horgászokról, újdonsült anyukákról, vagy valamilyen jótékonysági célra gyűjtő emberek közösségéről, az emberek előszeretettel használják a facebookos csoportokat az egymással való kapcsolattartásra.

E csoportok közös jellemzője, hogy minden ilyen csoportnak van egy vagy több lelkes vezetője, adminisztrátora.

Számukra rendezi meg a Facebook az első európai közösségi csúcstalálkozóját, a Facebook Communities Summitot, amelyen Facebook-közösségvezetők gyűlnek össze szerte Európából. A 2018. február 8-adikán és 9-edikén zajló rendezvény célja a Facebook-közösségek megismerése és a csoportadminisztrátorok, eseményszervezők és oldaladminisztrátorok munkájának elismerése, akik sokat tesznek Facebook-közösségük építéséért.

Forrás: AFP/Loic Venance

A rendezvényen részt vevő közösségvezetőknek lehetőségük lesz arra, hogy elbeszélgessenek a többi adminisztrátorral és eseményszervezővel a közösségvezetőknek szervezett készségfejlesztő, eszközbemutató és tanácsadással egybekötött foglalkozásokon és panelbeszélgetéseken.

Az FCS Europe-on a közösségvezetők a Facebook vezetőinek beszámolóit is meghallgathatják majd készülő termékekről, amelyekkel a biztonságos és támogató közösségeket kívánja segíteni a vállalat. A résztvevők elmondhatják véleményüket a Facebook csapatának arról is, hogy miként tehetők felhasználóbarátabbá az közösségek kezelése során használt eszközök.

Idén a Facebook már rendezett egy FCS-t Chicagóban, és a vállalat az ott összegyűlt adminisztrátorok visszajelzései alapján már be is vezetett néhány, a csoportok működésével kapcsolatos újítást.

A magyar Facebook-adminisztrátorok ezen a linken tölthetik ki és adhatják le jelentkezési lapjaikat a Facebook Communities Summitra 2017. december 1-ig. A csúcstalálkozóval kapcsolatos részleteket a soron következő hónapok folyamán hozza nyilvánosságra a Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!