Félelmetes, milyen ügyesek már a robotok

robot gif
Vágólapra másolva!
A Google anyacége, az Alphabet még júniusban adta el a SoftBanksnak a robotikával foglalkozó Boston Dynamics nevű vállalatot. Azóta viszonylag csend honol a néha ijesztő, néha kicsit suta, de egyébként többnyire nagyon ügyes és előremutató robotokat készítő vállalat környékén.
Vágólapra másolva!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a fejlesztés azóta sem állt meg, mint a cég legújabb videója. Ebben az Atlas nevű, két lábon járó robotjuk végez mindenféle ügyességi feladatot, amivel azt igyekszik demonstrálni a Boston Dynamics, hogy egyrészt milyen jól tudja venni az akadályokat a gép, másrészt pedig hogy milyen ügyesen képes megtartani az egyensúlyát.



Forrás: Origo

Most már nem okoznak neki gondot olyan dolgok, mint az ugrással 180 fokos fordulás, sőt, a videó végén jön az igazi ász: a hátraszaltó, amiből mondhatjuk, hogy tökéletesen érkezik a talajra a robot.

De a robot egyébként nagyon jól boldogul nehezebb terepen, sőt, még azt is tűri, hogy lökdösség és megpróbáljanak kitolni vele:

Hogy ha ezen eléggé elcsodálkoztunk és/vagy megijedtünk, hogy mikre képesek ma már gépek, akkor nyugtassuk le magunkat két felvétellel, amin viszont csúnyán bénázik Atlas.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!