Halálos áramütést okozott a telefon töltőkábele

apple iphone töltőkábel áramütés
Jól látszik a fotón, hogy a csatlakozó alatt tönkrement a kábel szigetelése
Vágólapra másolva!
Egy 14 éves tajvani lány halt meg értelmetlenül a napokban.
Vágólapra másolva!

A villamos energiával nem szabad játszani, még a kisebb áramütések is életveszélyesek lehetnek. A Yahoo News beszámolója alapján a múlt héten egy különösen megrázó tragédia történt Tajvanban: egy 14 éves lányt az Apple iPhone 6-osának töltéséhez használt, tönkrement szigetelésű töltőkábel rázott halálra.

Jól látszik a fotón, hogy a csatlakozó alatt tönkrement a kábel szigetelése Forrás: AsiaWire

A beszámoló alapján az áldozat rendszeresen szó szerint a mobiljával aludt: rácsatlakoztatta a fali töltőre, majd letette az ágyára, és ráfeküdt. Ez alapvetően nem veszélyes, azonban a töltőkábel külső szigetelése rossz állapotú volt: a benne lévő erek szabadon kilógtak, így a lányt forgolódás közben megütötte az áram. A szülei eszméletlenül találtak rá, röviddel később meghalt a kórházban.

A rendőrség által készített fotón jól látszik, hogy a töltőkábel már jó ideje siralmas állapotban lehetett, a borításának egy részét már valamikor a múltban körbetekerték valamiféle szalaggal. Az ügy leginkább megrázó körülménye, hogy ilyen állapotú kábelt nyilvánvalóan nem szabad használni, a legfeljebb pár ezer forintos zsinór lecserélésével elkerülhető lett volna a tragédia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!