Járőrözzön az ön lakásában is a Star Wars rohamosztagosa

Vágólapra másolva!
Habár ez a kis rohamosztagos nem éppen félelmetes, azért mégis rendkívül látványt nyújthat, ahogy őrködik a szobában, és szól, ha betolakodót észlel.
Vágólapra másolva!

A kínai UBTECH Robotics egyik termékével már volt szerencsénk élőben találkozni, amikor is az egyik, kifejezetten gyerekeknek szánt Jimu robotjukat raktuk össze két órányi kemény munkával, majd az egész szerkesztőség a csodájára járt.

Ugyanez a vállalat most úgy gondolta, hogy ideje lenne a lényegre térni, és elhozni nekünk, azt amire mindig is vágytunk: egy két lábon járó, rohamosztagos ruhába öltöztetett robotot, pontosan ugyanolyat, amilyet az új Star Wars-filmekben is láthatunk (vagyis már nem a birodalmi, hanem az Első Rend-féle változatot).

Forrás: UBTECH

A kis robot egyik legszórakoztatóbb funkciójának az tűnik, hogy kijelölhetünk neki egy területet, ahol aztán járőrözni kezd, és reagál a betolakodókra. Kíváncsiak lennénk, hogy milyen kapcsolatba kerülne a macskákkal és a kutyákkal.

Ezen kívül beprogramozhatunk neki három különböző arcot, amiket aztán képessé válik felismerni, és más-más módon reagálni rájuk. Mivel a robot ugyanúgy programozható, mint az általunk tesztelt társa, ezzel biztos ki lehet hozni néhány mókás szituációt.

Ráadásul, ha a telefonunkhoz kapcsoljuk, akkor még kevert valóságos (AR) játékokat is kipróbálhatunk, melynek keretein belül meg kell védenünk az Első Rendet az Ellenállóktól. Sajnos erről egyelőre nincs videónk, pedig rendkívül szórakoztatóan hangzik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!