Olcsóbb lesz a Disney streamelős szolgáltatása a Netflixnél

Vágólapra másolva!
Kevesebb tartalommal indul a Disney saját streamelős szolgáltatása, úgyhogy jóval olcsóbb is lesz a Netflixnél. Legalábbis induláskor.
Vágólapra másolva!

Nem sokáig lesz már egyeduralkodó a Netflix a streamelhető filmek és sorozatok piacán. Ahogy arról már korábban az Origo is beszámolt, egyre több filmstúdió dönt úgy, hogy a portfolióját lehúzza a Netflixről, és saját szolgáltatást indít.

Ez a stúdiók szempontjából logikus hiszen így nem csak a tartalmakat készítik, de annak online disztibúcióját is felügyelhetik. Meg persze végső soron valószínűleg több pénzt is kereshetnek.

Az egyik első vállalat, ami már bejelentette, hogy saját streamelős platformot indít, a Disney volt.

Forrás: LucasFilm

Ide első körben a stúdió saját tartalmai, így a Disney Channel filmjei és sorozatai, valamint a Marvel- és Star Wars-anyagok kerülnek majd fel. Azonban ez az egész a felhasználók oldaláról már bonyodalmakhoz vezet, hiszen előbb-utóbb eljutunk majd oda,

hogy akár négy-öt különböző szolgáltatásra is elő kell fizetnünk, nem lesznek elérhetőek egy platformon a kedvenceink.

A döntést valamennyire megkönnyítheti, hogy a Disney vezérigazgatója, Bob Iger most elárulta, hogy a Disney szolgáltatása mindenképpen jóval olcsóbb lesz a Netflixnél. Iger kiemelte, hogy az alacsonyabb árat nyilván a kevesebb tartalom indokolja a konkurenshez képest, de ezek a tartalmak legalább kiemelkedő minőségűek lesznek szerinte.

A Netflix az Egyesült Államokban jelenleg 7,99 dollártól indul, míg a legmagasabb, 4K-t is nyújtó csomagért már 13,99 dollárt kell fizetni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!