Átverhető az Apple Face ID

apple face id iphone x maszk
Egy megfelelő kialakítású maszkkal átverhető az Apple Face ID
Vágólapra másolva!
A többségnek ettől függetlenül nem kell aggódnia a rendszer biztonsága miatt.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPhone X legnagyobb újítása a felhasználó arcának 3D-s feltérképezésén alapuló Face ID hitelesítőrendszer, amellyel a gyártó egy az egyben lecserélte az elmúlt években használt ujjlenyomat-olvasót. Bemutatásakor az Apple azt állította, hogy még „hollywoodi minőségű" maszkokkal sem verhető át a Face ID.

Egy megfelelő kialakítású maszkkal átverhető az Apple Face ID Forrás: BKAV

A BKAV biztonsági cég kutatói bebizonyították, hogy a várhatónak megfelelően ez az állítás egyszerűen nem igaz: egy megfelelő topográfiájú maszkkal minden további nélkül átverhető a Face ID, egyéb vizuális szempontok alapján nem szükséges élethűnek lennie. A maszk elkészítése nagyjából öt napot vett igénybe, nagyrészt 3D-nyomtatással készült, a projekt anyagköltsége olyan 150 dollár volt.

Persze a vásárlók döntő többség számára ettől függetlenül megfelelő biztonságot nyújt a Face ID arcfelismerés, hiszen a maszkok elkészítése a kamu ujjakénál messze nagyobb hozzáértést igényel. Arról már nem is beszélve, hogy a kialakításához először be kell szkennelni 3D-ben a leendő áldozat arcát, amit a tudta és a hozzájárulása nélkül általában elég nehéz megtenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!