[Frissítve] E-sportbajnokságot támogat a magyar kormány

Esport, The International 6, twitch tv, sling tv
Vágólapra másolva!
A visegrádi négyekből származó csapatok indulhatnak majd a tornán.
Vágólapra másolva!

A magyarországi elektronikus sport (e-sport) sportágként elismerése, továbbá a visegrádi (V4-es) együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) közötti e-sportbajnokság és -konferencia rendezését – derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

The International 6 Forrás: flickr.com

A kabinet felhívja a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztost a bajnokság és konferencia megvalósításával összefüggő feladatok ellátására. A megrendezéshez legfeljebb kétmilliárd forint összegű támogatási szerződést köt majd a kormányzat az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel – olvasható a határozatban.

Egyelőre nem világos, hogy miként fog kinézni az esemény, milyen versenyszámokban mérhetik össze a tudásukat és képességeiket a nevezők, továbbá milyen témák köré épülhet a mellette futó konferencia.

Frissítés: szombat estére kiderült, hogy a Magyar Közlönyben eredetileg megjelent maximum támogatási összeg hibás volt: közel 2 millió forint helyett 2 milliárdról, egész pontosan 1 999 500 000 forintról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!