Végre: jön az internetre kötött fadarab!

mui okosotthon
mui
Vágólapra másolva!
Érintéssel kezelhető, és egy Apple iPhone X árába kerül.
Vágólapra másolva!

Imádjuk Japánt, a felkelő nap országának innovátorai a büdös lábakat kiszagoló robotkutya után most feltalálták az internetre kötött fadarabot. Na jó: szigorúan véve egy lécről van szó, ráadásul a szokásos lécektől eltérően a mui egy minimáldizájnt használó, okosotthonos érintőkijelzőként is használható.

mui Forrás: NISSHA

A mui érintőkijelzője csak akkor látszik, amennyiben információk jelennek meg rajta. Az eszköz képes üzeneteket megjeleníteni, kiírhatja az időt és a dátumot, mutathatja az időjárás-előrejelzést, továbbá szabályozható vele a világítás dimmerje, vagy éppen a termosztát.

Biztosak vagyunk benne, a mui végtelen minimáldizánja nagyon tetszene Steve Jobsnak, a maga módján tényleg nagyon szép és ötletes megoldásról van szó. A webhelyén olvasható szövegeket pedig akár az Apple sajtósai is írhatták volna a karrierjük csúcsán. Például a weblap szerint

Rég láttunk már ennyire spirituális termékleírást.

Ha minden igaz, akkor a mui valamikor a jövő év közepén kerülhet majd piacra, és az anyaghasználattól függően olyan 900-1200 dollárba, azaz nettó 242-323 ezer forintba kerülhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!