Bezárt a Torchlight fejlesztője

runic games torchlight
Torchlight 2
Vágólapra másolva!
Nem érdeklik már az egyjátékos címek a stúdiót birtokló kínai kiadót.
Vágólapra másolva!

Újabb csapást szenvedtek el az egyjátékos módra fókuszáló játékok szerelmesei, miután a kínai Perfect World kiadó bejelentette a Runic Games játékfejlesztő bezárását. A vállalat három játékot készített, a kiváló a Torchlight és a Torchlight 2 akció-RPG-ket, továbbá a most szeptemberben megjelent Hob platfomert.

Torchlight 2 Forrás: Runic Games

A tájékoztatás szerint a 17 fős, Seattle városában székelt fejlesztőcég nem illett bele a Perfect World jövőbeli terveibe, hiszen a kiadó a többjátékos módra fókuszáló, és persze szolgáltatásként hosszú időn keresztül nyújtható játékokban látja a jövőt. Ez abszolút nem meglepő, nemrégiben részben az Electronic Arts is ezért zárta be a single player élményre fókuszáló Star Wars játékon dolgozó Visceral Games fejlesztőcéget. Magát a játékot egyébként nem kaszálta el a vállalat, de más stúdióhoz került, ahol jelentős változtatásokat fognak végrehajtani rajta.

A Runic Games feloszlatása ettől függetlenül sajnálatos, hiszen különösen jó fejlesztőgárda volt, jó néhány veterán fejlesztő dolgozott a cégnél, többek közt Erich Schaefer és Max Schaefer. A Torchlightok nem véletlenül voltak kimagaslóan jó ARPG-ek, ugyanis a Schaefer-fivérek által 1993-ban társalapított, majd a Vivendi által 2005-ben szétvert Blizzard North fejlesztette a Diablo első két részét is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!