Megdöbbentő változások a Steam statisztikáiban

valve steam
Steam
Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt bő 21 százalékkal nőtt a Windows 7 népszerűsége.
Vágólapra másolva!

Frissítette a havi rendszerességgel begyűjtött hardveres és szoftveres statisztikáit a Steam, és a jelek szerint pár hét alatt precedens nélküli változások történtek a felhasználói táborában. A talán legsúlyosabb változás, hogy egyetlen hónap alatt 21,24 százalékkal nőtt a Windows 7-et használók aránya, miközben a Windows 10-et használóké 17,38 százalékkal csökkent (a 32 és 64 bites kiadások változásait egybe számoltuk).

Steam Forrás: Origo

Elsőre úgy tűnik, hogy valami csúnyán félresiklott a Valve statisztikai rendszerében, egyszerűen rosszak az adatok. Hírünk írásáig a cég nem kommentálta változásokat, azonban az információkat átnézve akad egy mindent megmagyarázni képes adat: egyetlen hónap alatt 26,83 százalékkal 56,37 százalékra emelkedett a Steamet kínai nyelvű felülettel használók aránya.

Nagyon úgy tűnik, hogy elárasztották a Steamet a kínai gamerek.

A jelenlegi legjobb magyarázatnak az tűnik a jelenségre, hogy kilőtt a PlayerUnknown's Battlegrounds népszerűsége Kínában. Vagy legalábbis a múlt hónap játékmegjelenései alapján nem világos, hogy mi más okozhatta volna a kínai játékosok váratlan rohamát.

Forrás: Steam

Emellett a kínai médiahatóság digitális kiadású termékekkel foglalkozó részlege nemrég nyilvánosan kifejtette, hogy jó eséllyel be fogják majd tiltani a PUBG forgalmazását, ugyanis összeférhetetlennek tartják a szocializmus szellemiségével; talán a rendszer elleni puszta lázadás is szerepet játszhat az ügyben. Persze mindez csak spekuláció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!