Bő 300 iPhone X-et loptak a futárszolgálat kocsijából

Problems at work Femininity New Business Portrait Young Women Women Females Shipping Copy Space Freight Transportation Job - Religious Figure Delivering Distribution Warehouse Printing Plant Storage Room Printing Press Headache Machine Part Adult Manufact
Close up of a young stressed woman having troubles at work
Vágólapra másolva!
San Franciscóban, fényes nappal hajtották végre a nagy rablást.
Vágólapra másolva!

Pénteken a világ jó néhány országában piacra került az Apple iPhone X csúcsmobil, a hírünk írásáig befutott beszámolók alapján pedig világszerte nagy tömegek kezdtek el sorakozni az Apple és a viszonteladók üzletei előtt. Természetesen egyes bűnözők figyelmét sem kerülte el a nagy nap, a jelek szerint az első nagy iPhone X-rablást az Egyesült Államokban sikerült kivitelezni.

Forrás: Getty Images/Geber86

Egész konkrétan San Franciscóban. A CBS helyi kirendeltségének (via Mashable) beszámolója alapján helyi idő szerint csütörtök délelőtt 11:30-kor történt a rablás, mikor a UPS futárszolgálat sofőrje bement egy Macy's üzletbe az oda tartozó szállítmány átvételének elintézése érdekében. Három kapucnis felsőt viselő személy gyorsan feltörte a furgonját, villámsebesen átpakolták az autójukba a benne lévő 313 darab Apple iPhone X telefont, majd sietősen távoztak a helyszínről.

A tolvajok nagyon profik voltak: nem csak a rablás konkrét kivitelezése volt precíz és tervszerű, de UPS-es autóról is tudták, hogy mit szállít, és hol lesz lehetőségük a kirablására.

Az okostelefonokat a Stonestown Galleria bevásárlóközpontban lévő Apple Store-ba kellett volna kézbesítenie a sofőrnek.

A piaci értékük nem teljesen világos, de

legalább 313 ezer dollár, azaz közel 84 millió forint értékű iPhone X-szel távoztak a tolvajok.

Hírünk írásáig a rendőrség nem akadt az elkövetők nyomára, azonban a helyzetüket nehezíti, hogy az ellopott készülékek mind katalogizálva voltak: az IMEI-kódjaikat már megkapta a rendőrség, plusz az aktiválásuk után maga az Apple is képes letiltani azokat. Éppen ezért is a rendőrség arra kéri az iPhone X-et megvásárolni kívánókat, hogy kizárólag ellenőrizhető viszonteladótól vegyenek ilyen mobilt, különben csúnya meglepetés, és jelentős anyagi kár érheti őket az új szerzeményük beállítgatásakor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!