Két akku van az Apple iPhone X-ben

apple iphone x ifixit
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Javíthatóságból közepesre vizsgázott a csúcsmobil.
Vágólapra másolva!

Pénteken megkezdődött az Apple iPhone X csúcsmobil forgalmazása, méghozzá a jelek szerint nagy sikerrel, egyesek még bő 300 darab ellopására is vették a fáradtságot. A telefonokat nem csak szétszedni, de általában utána összerakni is képes iFixit munkatársai kisebb meglepetésre már pénteken szétbontottak egyet, és az iPhone 8-asokhoz hasonlóan 6/10-es pontszámot adtak a javíthatóságára. Ebbe nincs beleszámolva az alkatrészek ára, pusztán a munka nehézségét próbálja reprezentálni az érték.

Apple iPhone X Forrás: iFixIt

Az iPhone X belseje tartogatott pár érdekességet, ám a legmeghökkentőbb felfedezés egyértelműen az, hogy kettő darab külön akkumulátor található a telefonban. A szokatlan megoldásra azért volt szükség, hogy hatékonyan maximalizálni lehessen az akkukapacitást: egyetlen azonos kapacitású akkut nem tudtak volna bepréselni a telefonba, a szokatlan formájú akkuk gyártása pedig vélhetően túl költséges lett volna.

Részben az akkus mizéria következtében a nyomtatott áramköri lap is furcsa szerzet lett: a fő komponensek egyetlen NYÁK helyett kettőn kaptak helyet, a kettő szendvicsszerűen egymásra tették a mérnökök. Az iFixit szerint példátlan a készülékház belsejének zsúfoltsága, az Apple mérnökei

szinte a legutolsó köbmilliméterig kihasználták az összes rendelkezésre álló helyet.

Jó hír, hogy a törött kijelzőt anélkül is ki lehet cserélni, hogy a Face ID-hez tartozó komponenseket ki kellene szedni a házból. Viszont rossz hír, hogy ha eltörik a telefon hátlapján lévő üveg, akkor a javításhoz totálisan szét kell bontani az egész mobilt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!