Új értelmet kapott a Nintendo Switch neve

nintendo switch
Vágólapra másolva!
Nevetségesen kevés egyes játékoknak a konzol beépített háttértára.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt a Nintendo jelezte, hogy továbbra is cukorkaként fogyó Switch konzoljának tulajdonosai jobban teszik, ha felkészülnek a memóriakártyás tárhelykiterjesztésre, ugyanis a game cardok (cartridge) használata ellenére a körülbelül 24 GB szabadon felhasználható háttértár nem lesz elég egyes újabb játékoknak.

Nintendo Switch Forrás: Origo

A Nintendo által készített játékok aránylag kis méretűek, azonban a harmadik felektől származó alkotások már egyáltalán nem bánnak csínján a háttértárral. A már kapható NBA2K18 esetében ha valaki teljesen digitálisan vásárolja a játékot, akkor 22,9 GB helyre van szüksége a telepítéséhez, míg a game cardot is tartalmazó fizikai kópia beszerzése esetén 6,9 GB további adat letöltésére van szükség.

A Kotaku jóvoltából most kiderült, hogy a L.A. Noire detektíves játék esetében a teljesen digitális letöltés 29 GB helyet foglal majd, míg a fizikai kiadást választóknak 14 GB adatot kell letölteniük. A DOOM sem sokkal jobb: 25 GB a teljes letöltési mérete, míg fizikai kópia vásárlása esetén 9 GB adatot kell pluszban letölteni.

A Nintendo Switch papíron akár 2 terabájtos microSD-t is képes kezelni. A sok játékkal játszóknak érdemes vásárolniuk hozzá egy legalább 128 gigabájtos kártyát, hacsak nem akarnak úgy járni, hogy az idő haladtával folyamatosan cserélgetniük kelljen a kisebb kapacitású kártyákat a konzolban. A Nintendo 90-100 MB/s olvasási sebességű kártyát javasol, ebből a 128 gigás darabok jelenleg olyan 22 ezer forint környékén kezdődnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!