Már itthon is kapható a Microsoft HoloLens

Technology Detail Images 2015 Volvo Cars Microsoft HoloLens
Volvo Cars Microsoft HoloLens
Vágólapra másolva!
Újabb 29 országban vált elérhetővé a kiterjesztett valóságos szemüveg.
Vágólapra másolva!

A londoni Future Decoded konferencián a Microsoft bejelentette, hogy az eddigi 10 után újabb 29 országban kezdte meg a HoloLens kiterjesztett valóságos (AR, Augmented Reality) szemüvegének hivatalos forgalmazását, többek közt Magyarországon is megvásárolhatóvá vált az eszköz.

HoloLens Forrás: Volvo

Hírünk írásakor a forintosított ár még nem volt elérhető, azonban a németországi árak valószínűleg igen közel állnak a hazánkban várható összegekhez: a szemüveg Development Edition változata 3299 euróba, míg az extra funkciókkal és hosszabb garanciával érkező Commercial Suite változata 5489 euróba kerül. Átszámítva olyan 1 millió és 1,7 millió forintokról van szó.

Ebből sejthetően a vállalat jelenleg nem az átlagos fogyasztókat veszi célkeresztbe a HoloLensszel, a belátható jövőben számukra a HoloLens árának töredékéből megvásárolható Windows Mixed Reality VR-headseteket javasolja.

A HoloLensszel a vállalati felhasználók igényeit próbálja kielégíteni a Microsoft, a dolgozók szeme elé vetített információkkal javítaná a munkájuk hatékonyságát. A Boeing vezetékeket szerelő munkatársai például képesek a szemüveggel kötési rajzokat nézni, továbbá probléma esetén távsegítséget kérhetnek, a segítőjük a HoloLens beépített kameráján keresztül látja az előttük lévő kábeleket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!