Vége az ingyen Windows 10-re frissítésnek

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
Hamarosan lejár az akadálymentesítő technológiás frissítési ajánlat.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé válása után a Windows 10 egy éven keresztül ingyenesen telepíthető volt az összes a követelményeinek megfelelő, Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű számítógépre. További érdekesség, hogy a Microsoft még a PC-ken futó szoftver jogtisztaságát sem ellenőrizte, így a kalózok is frissíthettek a legújabb rendszerére: mindenki máshoz hasonlóan rendben megkapták a hardverhez kötött, digitális Windows 10 licencüket.

Forrás: Microsoft

Csak a tisztánlátás érdekében: jogi szempontból a kalózoknak kiosztogatott Windows 10 licencek érvénytelenek. Ettől függetlenül a gyakorlatban tökéletesen működnek, az operációs rendszer frissítése vagy teljes újratelepítése után gond nélkül aktiválják azt a hivatalos szervereken keresztül.

Az általános ingyenes frissítési periódus után továbbra is maradt egy lehetőség a Windows 10 ingyen beszerzésére: a Microsoft kitalálta, hogy az akadálymentesítő technológiákat használók határozatlan ideig, pusztán egy frissítőalkalmazás letöltésével átállhatnak rá.

Az elmúlt időszakban ezt a kiskaput használták a kalózok is, a Microsoft ugyanis megint csak nem ellenőrizte, hogy a jogtiszták-e a Windows 10-re frissíteni kívánt gépeken futó Windowsok.

Most nagyon úgy tűnik, hogy vége a dalnak: a Microsoft csendben bejelentette, hogy 2017. december 31-gyel véget ér az akadálymentesítő technológiás frissítési lehetőség. Hírünk írásakor az ajánlat magyar nyelvű weblapján még nem tűnt fel a kérdéses dátum, azonban az egyesült államokbeli lapot már frissítették a Microsoft illetékesei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!