Bemutatkozott a 99 eurós Nokia 2

nokia 2 hmd global android okostelefon
Nokia 2
Vágólapra másolva!
4100 milliamperes akkut kapott a belépőkategóriás készülék.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek pletykái alapján sejteni lehetett, hogy nagyon közel van már a HMD Global legolcsóbb Nokia márkanevű okostelefonjának bejelentése. Most végre hivatalossá vált a Nokia 2: a gyártó szerint november közepén kerül majd piacra, Európában 99 euró (durván 31 ezer forint) lesz az ajánlott fogyasztói ára.

Nokia 2 Forrás: HMD Global

Ennyi pénzért nem szabad sokat várni a készüléktől: 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles érintőkijelzőt kapott, az előlapi kamerája 5 megapixeles, a hátlapi autofókuszos és vakus képalkotója pedig 8 megapixeles. A lelkét a négymagos és 1,3 GHz-es processzorú Qualcomm Snapdragon 212 lapkakészlet adja, amely mellé 1 GB memóriát, továbbá 8 GB bővíthető háttértárat társítottak a mérnökök.

Az Android 7.1.1-es telefon legnagyobb érdekességét az akár két napnyi használatot lehetővé tevő, 4100 milliamperes akkuja jelenti.

A fenti adatokat átvizsgálva könnyen kiszúrható a készülék Achilles-ina: az 1 GB rendszermemóriának köszönhetően a több alkalmazás szimultán futtatása gyorsan kínszenvedésbe torkollhat. A háttérbe küldött appokat teljesen vagy részlegesen bezárja majd az Android, hogy több RAM álljon rendelkezésre az előtérben lévő program futtatásához.

Nokia 2 Forrás: Evleaks / Twitter

A kellemetlen kompromisszum természetesen abból adódik, hogy a HMD mérnökeinek a döntéshozók által megadott összegből legyártható telefont kellett tervezniük. Érzésünk szerint megérte volna pár euróval megtoldani a büdzsét, hogy kerülhessen minimum 1,5 gigabájt, de inkább 2 GB memória a telefonba. A minimális áremelés már nem osztott vagy szorzott volna a potenciális vásárlók számára, viszont egyetlen gigabájt memóriával manapság nagyon nehéz okostelefont ajánlani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!