Csak nem fejezte be a fagyogatást a Microsoft Edge

microsoft edge windows 10 böngésző
Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
A Microsoft mérnöke kénytelen volt telepíteni a Google Chrome-ot.
Vágólapra másolva!

Vannak olyan dolgok, amit a vállalatokat képviselő személyek nem tehetnek meg anélkül, hogy kellemetlen helyzetbe ne hoznák a munkáltatójukat. Például a csokigyár igazgatója nem árulhatja el nyilatkozattétel közben, hogy a riválisok édességeit preferálja, de éppen az autógyártó cég felsővezetői sem járhatnak a konkurencia által gyártott kocsikkal. Ezek alapvetően nem főben járó bűnök, de kellemetlenek volnának a vállalat számára.

Microsoft Edge Forrás: Origo

A napokban egy ilyen sajtós szempontból kínos helyzetbe került a Microsoft egyik mérnöke. A férfi épp arról tartott előadást, hogy a vállalatok milyen egyszerűen és problémamentesen költözhetnek át a cég Azure felhőszolgáltatásába, a prezentáció során politikailag korrekten a Windows 10-ben található Microsoft Edge böngészőt használta.

Egy darabig nem is volt semmi gond, de bő fél óra után a Microsoft által erősen reklámozott Edge cserben hagyta az előadót (a videón olyan 37:10 környékén kezdődik az incidens), így az rövid szenvedés után kénytelen volt telepíteni a Google Chrome-ot, hogy képes legyen folytatni a prezentációját.

Ennél már csak az volt kínosabb, mikor 1998-ban Bill Gates és Chris Capossela a COMDEX szakkiállításon épp demonstrálni próbálták a Windows 98 bétája segítségével a szuper Plug'n'Play technológiát, ám a szkenner bedugása után kaptak egy Kék Halált.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!