Élsimítást végez a képkockákon a különleges HDMI kábel

marseille mcable gaming hdmi kábel
Meglepő, de tényleg működik az mCable HDMI kábel élsimítási eljárása
Vágólapra másolva!
Elsősorban a konzolos játékosok számára lehet érdekes a termék.
Vágólapra másolva!

A hangtechnika és házimozi iránt érdeklődők valószínűleg jól tudják, hogy komplett iparág épült a nevetségesen túlárazott kábelek köré, egyes gyártók abszolút prémium hangzás vagy képminőség ígéretével vakítják a vaskos pénztárcájú vásárlókat. Még ha ezek a kábelek papíron tényleg jobb minőségűek is az átlagos árfekvésűeknél, észlelhetően akkor sem biztosítanak jobb hang- vagy képminőséget.

Meglepő, de tényleg működik az mCable HDMI kábel élsimítási eljárása Forrás: Marseille, Inc.

Éppen ezért is sokaknál kiakadt a kamuméter, mikor a Marseille nevű cég bejelentette az mCable Gaming Edition és mCable Cinema Edition nevű HDMI kábeleit. A cég azt állítja, hogy a bennük lévő saját tervezésű chip segítségével a kábel élsimítást végez a rajta áthaladó képkockákon, ezzel jelentősen növelve a képminőséget. A Gaming változat elsősorban konzolos játékosoknak készült, míg a Cinema kiadást a házimozizóknak ajánlja a gyártó. Maximum 120 képkocka /másodperces Full HD bemenetet támogatnak.

A Linus Tech Tips munkatársai persze szélesen mosolyogva rendeltek is egyet a kábelből, hogy alaposan utánajárjanak az állítólagos képességeinek. Mindenki mással együtt igencsak meglepődtek, mikor a tesztelés során kiderült, hogy

tényleg működik.

A fenti videón példákkal illusztrálva is megtekinthető a normál és az mCable közti képminőségbeli különbség, játékok esetében igencsak látványos lehet az eltérés. Persze minél újabb egy játék, annál kevésbé látványos a képminőségbeli előrelépés, köszönhetően a magasabb renderelési felbontásuknak, és a kifinomultabb beépített élsimítási eljárásaiknak.

A kábelek nem olcsóak, mindkettő kiadás háromféle változatban kapható:

  • a 91 centi hosszú 119 dollárba,
  • az 1,8 méteres 129 dollárba,
  • a 2,7 méteres pedig 139 dollárba kerül.

Átszámítva nettó 31 / 34 / 37 ezer forintokról beszélünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!