Nem hiszi el, mi történik, ha megnyomja a Telekom Gombot

gomb, telekom, magenta
Nem egy bonyolult szerkezet, de nagyon hasznos tud lenni, ha elhagytuk otthon a telefonunkat.
Vágólapra másolva!
Egy ideje a Telekom Facebook oldalán fura utalások kezdtek megjelenni egy forradalmi újításról, ami hamarosan megjelenik a piacon. Nos tegnap meg is jelent.
Vágólapra másolva!

Tegnap délután egy érdekes csomagot kaptam a Telekomtól. Egy fehér doboz volt benne, amit kibontva egy nagy, magenta színű nyomógombot találtam benne, amit megnyomva a gomb körül színes fények kezdtek villogni.

Nem egy bonyolult szerkezet, de nagyon hasznos tud lenni, ha elhagytuk otthon a telefonunkat. Forrás: Origo

Először azt gondoltam, ez egy egyszerű bulivillogó, de a fények egyszer csak zöldre váltottak, és ezután elkezdett csörögni a mobilom. Miután felvettem, fanfárok szólaltak meg benne és ezután egy hang közölte, hogy:

Ekkor már leesett, hogy ez a Gomb egy olyan hiánypótló szerkezet, ami segít abban, hogy otthon elveszett telefonunkat megtaláljuk. Egy kicsit olyan ez, mint a régi szép időkben az a kulcstartó, ami, ha ráfütyültünk, visszacsipogott nekünk, így jelezve a kulcsaink helyét.

A működési mechanizmus rendkívül egyszerű. A Gomb megnyomásakor egy üzenetet küld a Telekom központjába, onnan pedig egy automata felhívja a Gombhoz rendelt telefonszámot és bemondja a fent idézett szöveget.

A Gomb egyébként a Magenta 1 csomag promóeszköze és az az igazság, hogy szerintem egy nagyon jól sikerült darab.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!