Szúnyogriasztós mobillal újított az LG

lg k7i mosquito away szúnyogriasztó
LG K7i
Vágólapra másolva!
Ultrahanggal űzi el a rovarokat az olcsó készülék.
Vágólapra másolva!

A szupermagas kijelző és a 3D-s arcfeltérképezést használó biometrikus azonosítás bevezetése után idén már nem számítottunk semmi különösebben érdekes innovációra a mobilpiacon. Ehhez képest az LG teljesen váratlanul előállt egy igen hasznosnak tűnő fejlesztéssel: az exkluzívan Indiában piacra kerülő K7i készüléke képes elriasztani a szúnyogokat.

LG K7i Forrás: LG

A mobilgyártó szerint ez a világ első szúnyogriasztós mobilja, a Mosquito Away technológia emberi füllel nem hallható ultrahang sugárzásával kergeti el a szúnyogokat.

Halálra idegesíti azokat a zümmögésével.

Na ezt nevezzük mi történelmi igazságtételnek.

Maga a telefon nem hatalmas szám, de kártyafüggetlenül csak 7990 rúpiába, azaz olyan 32 ezer forintba kerül. Az egyetlen kritizálható hardvereleme a kijelző, amely az árkategóriában megszokottnak megfelelően ugyan 5 hüvelykes, de csak 854×480 pixeles. Azt hittük, hogy ezt a felbontást már az összes gyártónak sikerült elfelejtenie, óriási hiba volt kispórolni a telefonból a jobb megjelenítőt.

Inkább egy 720p-s panelt tettek volna bele az ujjlenyomat-olvasó helyett, a hétköznapi használat során ténylegesen rendkívül zavaró az alacsony felbontású kijelző.

A további érdekesebb specifikációk: 1,1 GHz-es és négymagos processzor, 2 GB RAM, 16 GB bővíthető háttértár, 5/8 megapixeles kamerák, 2500 milliamperes akku, Android 6.0.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!