Egyetlen csaló 173 játékot juttatott fel a Steamre

valve steam
Steam
Vágólapra másolva!
A Valve törölte a közel nulla erőfeszítéssel pénzt keresni kívánó illető játékait.
Vágólapra másolva!

Debütálása után hosszú évekig meglehetősen zárt platform volt a Steam, az üzemeltető Valve nagyrészt akaratlanul rendkívül nehézzé tette az indie fejlesztők számára a boltban való publikálást. A helyzet az elmúlt években nem csak hogy rendeződött, de konkrétan megfordult: most már boldog-boldogtalan teleszemetelheti az áruházat a termékeivel.

Steam Forrás: Origo

A Polygon beszámolója alapján a Valve most lecsapott egy különösen bicskanyitogató alakra: a férfi többek közt Silicon Echo és Zonitron Productions nevek alatt a nyár eleje óta legalább 173 darab játékot töltött fel a Steamre, bár sejthetően

ezek nagyrészt csak a címükben különböztek egymástól.

A hozzá hasonló csalóktól megszokott módon a termékei a Unity játékmotort használták, a modellek és a textúrák pedig a Unity áruházából származtak.

A férfi elsősorban nem a játékok közvetlen eladásaiból próbált pénzhez jutni, hanem teletömte velük az internetes játékboltokból elérhető filléres játékcsomagokat (bundle-öket), továbbá a játékok mellé járó Steam virtuális játékkártyákkal is üzletelt.

Némi ügyeskedéssel azt is elérte, hogy ne kelljen kifizetnie a játékonkénti 100 dolláros kiadási díjat a Steam Directben.

A Valve törölte a csaló összes játékát, már nem vásárolhatóak meg a Steamen. A termékeket valamilyen módon korábban már beszerzett gamerek játékkönyvtáraiból persze nem tűntek el a játékok, ők továbbra is elérhetik azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!